Jultema 2022 är julgranen och lärande infografik om den och dess användning.

Julgranstema 2021
Julfråga:
Varför kallas nordmannsgranen för kungsgran?

Varje år levererar jägmästarstudenterna nordmannsgranar till kungafamiljen och därav har just den gransorten börjat kallas för kungsgran.

Illustration för Sveriges Radios förlag. Julkalendern ”Julstrul” med Staffan och Bengt.
Julkalendern Julstrul 1984

Julkalendern Julstrul med Staffan och Bengt som kom ut 1984 är ett mycket roligt minne. Jag var ung och nystartad som företagare i Stockholm när jag fick uppdraget, med kort tidsvarsel, av Sveriges Radios Förlag. Fick dagen efter följa med på pressresan till Saxnäs. Där fick jag förmånen att ta del av hur det såg ut på inspelningsplatsen. Staffan Ling hade sedan en snabbgenomgång av alla 24 avsnitt med mig.

Roligt manus

Manuset som Benny Karlsson hade skrivit var fullsmockat med många roliga ordlekar – det blev många skratt. Det som sedan blev mest känt var tomten med pistolen. Upprörda röster i flera insändare, innan kalendern ens hade startat, om hur olämpligt det var med en till synes elak tomte. Men det var en falsk pistol, med flagga, samt en oäkta tomte. ”Tomten” var en misslyckad postrånare som inte ens lyckades komma in genom dörren till posten.

Julkortsnostalgi – bildkavalkad 1982–2019

Genom årets har julkort varit en återkommande tradition. Här kommer en nostalgisk bildkavalkad på julkort som jag gjort sedan 1982.